De hobby van Hein Krammer

HeinMet deze website beoog ik contact te leggen met geïnteresseerden in mijn belangrijkste hobby, te weten

de Hongaarse en Roemeense zigeunermuziek.

Ik beoefen deze hobby al sinds 1955 en doe dat zeer intens. Zo heb ik me bekwaamd in de Hongaarse en de Roemeense taal en ben ik ettelijke keren in deze landen op bezoek geweest. Ik heb ongeveer 2000 melodieën en dansnummers verzameld uit muziekboeken, van platen, van de radio en mondeling van Hongaren en Roemenen. In een electronische kaartenbak heb ik een deel van de verzamelde Hongaarse en Roemeense muziek ondergebracht. Hierin treft men van de meeste items aan

   Tune   het notenbeeld van de versimpelde melodie,
   Midi   een eenvoudige weergave van de melodie via midi,
   Lyrics   de tekst en de bijbehorende vertaling in het Engels,
   Piano   een voorbeeld van mijn interpretatie op de piano, en
   Arrangement   een pianoarrangement van de muziek.

Ik speel de zigeunermuziek vrijwel uitsluitend op piano. Vroeger heb ik ook wat cimbalom, gitaar en viool gespeeld, maar nooit op een niveau dat me nu nog aanstaat. Sinds mijn pensionering ben ik weer cimbalom gaan oefenen, wie weet wordt het nog wat. Van mijn arrangementen en pianospel heb ik een aantal in deze website opgenomen.

De webpagina persoon geeft verdere informatie over mijn leven en achtergrond, voornamelijk betrekking hebbend op deze hobby.

Sinds ik per augustus 1998 met pensioen gegaan ben, besteed ik - naast andere bezigheden - volop tijd aan deze hobby. Ik stel contacten op prijs, bij voorbeeld via e-mail:

info (at) heinkrammer (punt) nl.

Adres: Hein Krammer, Zuid Esch 1, 7622 DB Borne, 074-2670383

startpagina         database         persoon

Englisch language         magyar nyelv         limba românã